1η Μέρα του Internet Marketing Workshop από την eSteps Σύμβουλοι Internet Marketing

H πρώτη μέρα του Internet Marketing Workshop πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στον συνεδριακό χώρο Olympia Conference & Seminar Hall. H ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμή και η συμμετοχή τους ενεργή!

Το workshop απευθυνόταν σε νέα άτομα, φοιτητές και ανέργους, χωρίς απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία σε τεχνικές Internet Marketing, ώστε να αποκτήσουν τις πρώτες βάσεις για μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.

Ο εισηγητής, Δημήτρης Κονταράκης – Internet Marketing Consultant & ιδιοκτήτης της eSteps Σύμβουλοι Internet Marketing – κάλυψε σημαντικά θέματα του Internet Marketing και έδωσε πολλά live παραδείγματα, τα οποία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων! Μίλησε για το τι είναι το Internet Marketing και ποια τα πλεονεκτήματα του, πως να βελτιωθεί ένα site, τι είναι το SEO, πως λειτουργεί η Google και πως ανεβαίνει μια ιστοσελίδα στη 1η σελίδα της Google. Στη συνέχεια, έμφαση δόθηκε στα social media και επεξηγήθηκε το περιεχόμενο και η μέτρηση της αποτελεσματικότητας των αναρτήσεων, κυρίως, στο Facebook καθώς και των Facebook Ads. Επιπλέον, δε θα μπορούσε να παραλείψει δύο σημαντικά εργαλεία: Google AdWords και Article Marketing καθώς και τι δυνατότητες προσφέρουν.

Guest εισηγητής ήταν ο Κυριάκος Τσίγκρος, Account Growth Manager στην εταιρεία ContactPigeon. Μίλησε για την αποτελεσματική χρήση του Email marketing, τη σημασία οργανωμένου πλάνου email marketing και έδωσε χρήσιμες συμβουλές!

Για την επόμενη φάση, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και έχουν αναλάβει να αναλύσουν την παρουσία των ιστοσελίδων που δόθηκε σε κάθε ομάδα καθώς και να δημιουργήσουν Internet Marketing Plan για το 1ο εξάμηνο. Η ομάδα που θα ψηφιστεί για τη καλύτερη πρόταση Internet Marketing, θα περάσει από συνέντευξη από την eSteps και ένα άτομο θα επιλεγεί για πρακτική άσκηση.

Αναμένουμε την επόμενη φάση του Internet Marketing Workshop και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!