10 τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στα Social Media | Μέρος Τρίτο

Social Media Marketing από την esteps |

Φτάσαμε στο τρίτο και τελευταίο μέρος του άρθρου μας, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στα social media. Στα δύο προηγούμενα μέρη έχουμε αναλύσει εκτενώς τη σημασία της επιλογής των κατάλληλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας και την αξία της επιλογής του στόχου σας, όπως και της στρατηγικής που θα επιλέξετε για να καταφέρετε να τον επιτύχετε.

Επίσης, αναφερθήκαμε στη σημασία της δημιουργίας του κατάλληλου πλάνου και της διαχείρισης των δημοσιεύσεών σας. Με ποιους τρόπους και γιατί είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε εργαλεία αυτοματοποίησης για τον προγραμματισμό σας, καθώς και την αξία της σύνδεσης με το κοινό σας.

Στο τελευταίο μέρος θα δούμε για ποιο λόγο χρειάζεται να μειώσετε το χρόνο που ξοδεύετε για την προώθηση, τη σημασία της διατήρησης συνεχούς παρουσίας και του συγκεκριμένου ύφους στις δημοσιεύσεις σας στα social media, τους τρόπους με τους οποίους θα παρακολουθείτε σωστά τα στατιστικά από τις δράσεις σας και πώς θα μπορέσετε να εξελιχθείτε κατάλληλα, για να έχετε μια πλήρη εικόνα για τη διαχείριση και τον έλεγχο των προσπαθειών σας.

  • Μειώστε το χρόνο που ξοδεύετε για την προώθηση

Παρά το γεγονός ότι οι πρακτικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αυξήσουν τις πωλήσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς μεταξύ πωλητών και marketers, η διαδικασία της αξιοποίησης των social media για να επιτευχθεί η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι διαφορετική από αυτό που έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι άνθρωποι.

Αντί να χρησιμοποιείτε τα social media ως πλατφόρμα για προωθητικές δράσεις, θα ήταν ακόμη καλύτερο να τα αξιοποιείτε ως εργαλείο αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας. Προτείνεται, μάλιστα, για τις επιχειρήσεις να ακολουθούν τον κανόνα 80/20 και να διατηρούν το προωθητικό περιεχόμενό τους στο 20%. Η μεγαλύτερη μερίδα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην κάλυψη των αναγκών του κοινού σας.

  • Διατηρήστε συνεχή παρουσία και συγκεκριμένο ύφος

Τα social media δε φέρνουν αποτελέσματα από την πρώτη δημοσίευση. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη παρουσία.

Ιδανική μέθοδος για να αναπτύξετε το brand σας και να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα είναι να δημιουργείτε δημοσιεύσεις που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία της επιχείρησής σας και τη συνολική της εικόνα. Αυτό μπορεί να σας φανεί δύσκολο εάν διαχειρίζονται πολλά άτομα τα social media σας, καθώς κάθε ένας μπορεί να δημιουργεί δημοσιεύσεις βάσει της δικής του προσωπικότητας. Για αυτό το λόγο είναι καλό να έχετε περιορισμένο αριθμό ατόμων που είναι υπεύθυνοι για τις δημοσιεύσεις, ενώ πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τον τόνο, το ύφος και την εικόνα που θέλετε να παρουσιάσετε.

Αναφορικά με τη συχνότητα των δημοσιεύσεων, ο σωστός αριθμός βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Για το LinkedIn και το Facebook αρκεί η μία δημοσίευση την ημέρα και περιορίστε τα post στα πέντε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Το Twitter, από την άλλη, αλλάζει τόσο γρήγορα που όσο  πιο συχνά κάνετε δημοσιεύσεις, τόσο το καλύτερο. Στο Pinterest τα 11 pins την ημέρα φαίνεται να είναι ιδανικός αριθμός, ενώ το κοινό του Instagram φαίνεται ότι προτιμάει 1-2 post την ημέρα.

  • Παρακολουθήστε τα σωστά στατιστικά για να καταγράψετε την πρόοδό σας

Η χρήση των social media ολοένα και αυξάνεται και κάθε μήνα οι ενεργοί χρήστες είναι περισσότεροι, ιδιαίτερα στα δημοφιλή δίκτυα. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν. Είναι πολύ πιο χρήσιμη η στρατηγική του να καθορίσετε τους στόχους σας, να εντοπίσετε το κοινό σας και να επιλέξετε τα δίκτυα που είναι κατάλληλα για εσάς, βάσει αυτών των παραγόντων.

Οι δυνατότητες της επιχείρησής σας και οι στόχοι που έχετε θέσει για τα social media σας θα καθορίσουν τα metrics που είναι κατάλληλα για εσάς και είναι σημαντικό να τα παρακολουθείτε για να είστε βέβαιοι ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην κινητικότητα που προκύπτει από τα social media σας.

Υπάρχουν πολλές πηγές στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε για τα metrics, όπως είναι τα Google Analytics, Facebook Analytics and page insights, Sprout Social, LinkedIn company pages report, Keyhole, Twitter analytics and keyword reports, Buffer και BuzzSumo.

  • Εκπαιδευτείτε και συνεργαστείτε με τα κατάλληλα άτομα

Το κλειδί για να επιτύχετε στην εκμετάλλευση των social media προς όφελος της επιχείρησής σας είναι να βρείτε ένα τρόπο για να συνδεθείτε με το κοινό σας και να αντιληφθείτε πώς λειτουργεί κάθε πλατφόρμα.

Για να το επιτύχετε αυτό μπορείτε να συμμετέχετε σε μαθήματα ή σεμινάρια σχετικά με τα social media και το marketing, με τα οποία θα μάθετε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στην επιτυχία.  Αφ’ ετέρου, μπορείτε να συνεργαστείτε με την κατάλληλη ομάδα ειδικών που θα αναλάβουν την προώθηση της επιχείρησής σας, διατηρώντας το ύφος και τη φιλοσοφία της στα social media, με στόχο την ανάπτυξή της.