Τα SEO Friendly άρθρα και ο τρόπος συγγραφής τους

Τα SEO Friendly άρθρα είναι πρωταρχικής σημασίας στη δομή και την προώθηση ενός blog, το οποίο έχει κυρίαρχο ρόλο στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας της εταιρείας σας. Η επιτυχία ενός blog επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το πρωτότυπο περιεχόμενο, οι νέες ιδέες, η δημιουργική παρουσίαση, η συνέπεια και συχνότητα των δημοσιεύσεων, το ποιοτικό και συναφές περιεχόμενο και η ευκολία στην περιήγηση του χρήστη. Ωστόσο, εάν τα άρθρα σας δεν είναι SEO Friendly, είναι πολύ πιθανό να μην εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, με αποτέλεσμα να έχετε περιορισμένους αναγνώστες και μικρή επισκεψιμότητα στο blog σας.

Εντοπίστε τι αναζητούν συνήθως οι αναγνώστες σας

Πώς, όμως, θα καταφέρετε να δημιουργείτε SEO Friendly άρθρα; Πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν οι αναγνώστες σας κατά την αναζήτηση της θεματολογίας αντίστοιχης με αυτή του blog σας. Κάντε μία έρευνα ανά περίπτωση, για keywords σχετικά με το θέμα του εκάστοτε άρθρου σας, καταγράψτε τα και χρησιμοποιήστε τα κατά τη διάρκεια της συγγραφής.

Φυσικά το περιεχόμενο και η ιδέα του άρθρου είναι κύριας σημασίας, όμως χωρίς την χρήση των κατάλληλων keywords, το άρθρο σας δεν θα βρεθεί στις κορυφαίες αναζητήσεις της Google. Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, για τη συγγραφή SEO Friendly άρθρων, χρειάζεται να γνωρίζετε τι αναζητούν οι αναγνώστες σας στο διαδίκτυο.

Αξιοποιήστε τα κατάλληλα keywords

Καλό θα ήταν να εξοικειωθείτε με εργαλεία τα οποία εντοπίζουν για εσάς τα πιο κατάλληλα keywords, δηλαδή αυτά που αναζητούνται περισσότερο. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Keyword Planner, το οποίο προσφέρεται δωρεάν από την υπηρεσία Google Adwords και μπορεί να σας βοηθήσει με το planning και το optimization κάθε καμπάνιας σας. Το Keyword Planner σας γνωστοποιεί εκ των προτέρων την απόδοση που θα έχουν τα keywords τα οποία επιλέξατε, με αποτέλεσμα να σας δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας στοχευμένων διαφημίσεων.

Πρακτικές συμβουλές

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία και δημοσίευση SEO Friendly άρθρων, είναι αρχικά η αναφορά του keyword στον τίτλο της σελίδας, εντός των πρώτων 5 λέξεων, ενώ ο τίτλος στο σύνολό του θα πρέπει να είναι από 35 έως 60 χαρακτήρες. Επίσης, το keyword πρέπει να περιλαμβάνεται και στην περιγραφή/meta description της σελίδας, χωρίς αυτή να υπερβαίνει τους 145 χαρακτήρες. Στο URL της σελίδας συμπεριλάβετε το keyword και προσέξτε να μην αποτελείται από παραπάνω από 40 χαρακτήρες.

Καλό θα ήταν το εκάστοτε άρθρο να είναι μεγαλύτερο από 300 λέξεις, να αναφέρεται το keyword ήδη στις πρώτες 10 της πρώτης παραγράφου και να συμπεριλαμβάνεται 2 φορές ανά 300 λέξεις. Το άρθρο σας συστήνεται να περιλαμβάνει εικόνες, στις οποίες τα alt tags και title tags να περιέχουν το keyword. Τέλος, καλό θα ήταν το keyword να αναφέρεται σε heading title tag και να είναι γραμμένο σε strong html tag.

Δώστε την κατάλληλη σημασία στο περιεχόμενο

Μεγάλο ρόλο, βέβαια, παίζει και η ποιότητα του περιεχομένου και η δημιουργία αξιόλογου και πρωτότυπου υλικού. Καλό θα ήταν να αποφύγετε την αναπαραγωγή ήδη υπάρχοντος, δημοσιευμένου υλικού, καθώς όχι μόνο η αντιγραφή είναι παράνομη, αλλά επιπλέον δεν δημιουργείτε κάτι νέο για το κοινό στο οποίο στοχεύετε, με αποτέλεσμα να μην αποκτήσετε την επιθυμητή προσοχή.

Πολύ σημαντική είναι και η δομή του κειμένου που θα δημοσιεύσετε. Καλό θα ήταν το άρθρο σας να χωρίζεται σε τομείς και να αναγράφονται συγκεκριμένοι τίτλοι. Φροντίστε οι παράγραφοί σας να μην ξεπερνάνε τις 150 λέξεις, ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν να ακολουθήσουν τη ροή όσων λέτε. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε την παθητική φωνή και απευθυνθείτε στο κοινό σας με απλό λόγο, που θα κάνει το περιεχόμενό σας κατανοητό από όλους. Χρησιμοποιήστε μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά σε μεγάλο μέγεθος, η οποία να είναι ξεκούραστη για τα μάτια των επισκεπτών του blog σας.

Τέλος, κάντε ενδιαφέρον το κείμενό σας με φωτογραφίες, γραφήματα και βίντεο. Συγκεκριμένα, το τελευταίο φαίνεται να αποτελεί το μέλλον του content marketing, βελτιώνοντας τις αποδόσεις των διαφημίσεών σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να το εντάξετε στα κείμενά σας, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό τους.

Κοινοποιήστε τα SEO Friendly άρθρα σας στα Social Media

Μην ξεχνάτε τη σημασία των social media, τόσο στην καθημερινότητα εσάς και των αναγνωστών σας, όσο και στην προώθηση των άρθρων σας. Κάντε δημοσιεύσεις προωθώντας τα άρθρα σας στα κοινωνικά μέσα που ταιριάζουν με το προφίλ της εταιρείας σας. Για παράδειγμα, το Facebook είναι πιο αποδοτικό σε post στα οποία προωθούνται φωτογραφίες ή βίντεο, ενώ το Twitter είναι πιο δημοφιλές για την προώθηση links.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το timing, στην αποδοτικότητα των post σας. Εντοπίστε ποιες ημέρες και ώρες είναι ενεργό το κοινό σας στο διαδίκτυο και προγραμματίστε τη δημοσίευση των άρθρων σας, τη στιγμή που θα σας φανεί περισσότερο ωφέλιμη.

Τα SEO Friendly άρθρα μπορεί να μην είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στη συγγραφή τους, καθώς ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και απαιτούν αρκετή προετοιμασία και μελέτη, όμως όταν φανούν τα αποτελέσματα, σίγουρα θα σας ανταμείψουν. Τα σωστά γραμμένα άρθρα, σας προωθούν στο κοινό σας, λειτουργούν ως μέσο διαφήμισης και αυξάνουν τη δημοτικότητά σας. Προετοιμαστείτε σωστά, εντοπίστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού σας και παράγετε συχνό και συναφές περιεχόμενο. Τα SEO Friendly άρθρα σίγουρα έχουν πολλά να σας προσφέρουν!