Πώς θα τρέξετε επιτυχημένες διαφημίσεις online

Οι διαφημίσεις στο ίντερνετ είναι ένα πολύ αποδοτικό μέσο προβολής, αρκεί να πληροί τις σωστές προϋποθέσεις και να στοχεύει στο κατάλληλο κοινό. Μια από τις βασικότερες παραμέτρους είναι το σωστό και επίκαιρο περιεχόμενο. Ένα σωστό κείμενο μπορεί να απογειώσει μια διαφήμιση ή σε αντίθετη περίπτωση να αποτύχει παταγωδώς.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να έχει μια διαφήμιση για να θεωρείται επιτυχημένη:

1.Σωστή στόχευση-προσδιορισμός κοινού

Διαμορφώστε τη διαφήμισή σας ανάλογα με το κοινό στο οποίο στοχεύετε και επικοινωνήστε με άμεσο τρόπο το μήνυμά σας. Για παράδειγμα, αλλιώς θα απευθυνθείτε σε ένα νεανικό κοινό και αλλιώς σε μια ηλικιακή ομάδα που ξεπερνά τα σαράντα.

2.Επιλέξτε μια ενέργεια

Καθορίστε από την αρχή τι θέλετε να αποφέρει η διαφήμιση, είτε θέλετε να οδηγήσετε τον πελάτη στο site σας για να αγοράσει, είτε να εγγραφεί στο newsletter, είτε να σας ακολουθήσει στα social media. Προκαθορίστε το στόχο σας και γράψτε αντίστοιχα το λεκτικό της διαφήμισης.

3. Αμεσότητα

Χρησιμοποιήστε λέξεις και φράσεις που  να δημιουργούν ένα αίσθημα επείγοντος. Διατηρήστε ωστόσο φιλικό και όχι διατακτικό τόνο, π.χ. «μην το χάσετε», «προλάβετε», «κάνε κράτηση» κλπ.

4.Χρησιμοποιήστε αποδείξεις

Τα στατιστικά στοιχεία ενδυναμώνουν μια άποψη και προσδίδουν κύρος. Ενδυναμώστε την ιστορία σας και κερδίστε περισσότερα κλικ.

5.Εξωστρέφεια και κριτικές πελατών

Το κείμενο που ψάχνετε μπορεί να βρίσκετε ήδη στις κριτικές των ικανοποιημένων πελατών σας. Χρησιμοποιήστε τις κριτικές για έμπνευση και εμπλουτίστε τες με τις δικές σας ιδέες.

6.Να είστε φειδωλοί

Κρατήστε τις αναρτήσεις σας απλές και to the point. Ένα περιεκτικό και ευανάγνωστο κείμενο χωρίς περιττές εκφράσεις και υπερβολές είναι αρκετό για να μεταφέρει το σωστό μήνυμα. Οι μικρές και απλές φράσεις αποστηθίζονται ευκολότερα από το κοινό.

7.Επιλέξτε με προσοχή τα επίθετα

Συχνά οι επιθετικοί προσδιορισμοί κάνουν τη διαφορά. Ανάμεσα στην περιγραφή «ένα γυναικείο φόρεμα» και ένα «κομψό, αέρινο φόρεμα», σίγουρα η δεύτερη κερδίζει τις εντυπώσεις και οδηγεί σε conversions.

8.Σκεφθείτε σαν πελάτες

Δώστε στους πελάτες σας τη λύση που θα «μιλήσει» στις ανάγκες τους. Απαντήστε στις απορίες τους και διευκολύνετε την καθημερινότητά τους μέσα από το προϊόν ή τις υπηρεσίες που τους προτείνετε.

9.Επιλέξτε ένα call to action

Ένα call to action συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο τη διαφήμιση σας αφού οδηγεί τον αποδέκτη του μηνύματος να προχωρήσει άμεσα σε μια ενέργεια.