Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μια responsive και mobile friendly ιστοσελίδα!

Mobile friendly ιστοσελίδα |

Αποφασίσατε -επιτέλους- πως ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας; Έχετε ήδη ιστοσελίδα και θέλετε να την ανανεώσετε, ώστε να σας αποφέρει περισσότερα κέρδη;

Νούμερο ένα προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα responsive και mobile friendly. Άγνωστοι όροι; Πάμε να δούμε τι σημαίνουν και πώς θα «απογειώσουν» την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις σας!

Τι κάνει μια ιστοσελίδα responsive;

Το εάν μια ιστοσελίδα είναι responsive έχει να κάνει με το design της. Ο σχεδιασμός της θα πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στη συμπεριφορά και το περιβάλλον του χρήστη, με βάση το μέγεθος της οθόνης και την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί.

Με πιο απλά λόγια, θα πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει τη συσκευή πλοήγησης του επισκέπτη της ιστοσελίδας σας. Ανεξαρτήτως συσκευής (laptop, κινητό, tablet) η ιστοσελίδα σας θα προσαρμόζεται στις αντίστοιχες διαστάσεις. Οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τη ιστοσελίδα δεν θα χάνονται, ούτε θα μειώνεται η απόδοση της.

Τι σημαίνει mobile friendly ιστοσελίδα;

Μια ιστοσελίδα είναι mobile friendly (φιλική προς τα κινητά) όταν έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις συσκευές. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: Εάν η ιστοσελίδα σας ανοίξει από ένα κινητό, θα μπορεί ο χρήστης να περιηγηθεί σε αυτήν, να πάρει όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί και να ολοκληρώσει τον επιδιωκόμενο στόχο του; Η απάντηση θα πρέπει πάντα να είναι «ναι»!

Προαπαιτούμενο για να έχετε μια ιστοσελίδα mobile friendly είναι να έχει κατασκευαστεί με mobile optimized χαρακτηριστικά. Με μια σειρά δηλαδή τεχνικών χαρακτηριστικών που καθιστούν την ιστοσελίδα σας εύκολη στην αναζήτηση, με λειτουργικό μενού και άνετη περιήγηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου στις μέρες χρησιμοποιεί το κινητό προκειμένου να περιηγηθεί στο διαδίκτυο. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της επιχείρησής σας, είναι να έχετε μια ιστοσελίδα ανταγωνιστική σε κάθε περιβάλλον.

 

*Το παρόν άρθρο γράφτηκε από το Δημήτρη Κονταράκη, Digital Strategist και ιδιοκτήτη της eSteps και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος τη Δευτέρα 3/10/2022