Αυξήστε τις πωλήσεις του e-shop σας με Google Shopping Ads

Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν καθιερωθεί στις συνήθειες των καταναλωτών οι οποίοι επιλέγουν τα eshop για ευκολία και αμεσότητα. Πώς όμως θα κατευθύνετε το αγοραστικό κοινό στο δικό σας eshop ώστε να υπερέχετε του ανταγωνισμού; Σύμμαχός σας είναι η Google και ειδικότερα η υπηρεσία Google Shopping. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής προβολής που διαφημίζει τα προϊόντα σε στοχευμένο κοινό με πολύ ελκυστικό τρόπο.

Πώς λειτουργούν τα Google Shopping Ads;

Το Google Shopping θυμίζει αρκετά τα marketplace τύπου Amazon και Ebay. Αναζητώντας ένα προϊόν στη μηχανή αναζήτησης, ο χρήστης βλέπει στη δεξιά πλευρά της Google μια σειρά εικόνων με το όνομα του κάθε eshop , την περιγραφή καθώς και την τιμή του προϊόντος. Πατώντας στην εικόνα ανακατευθύνεται στη σελίδα για άμεση αγορά.

Με ποιον τρόπο εμφανίζονται τα Google Shopping Ads;

Τα Shopping Ads εμφανίζονται σε διάφορες θέσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google. Ειδικότερα:

  • Στην αναζήτηση Google στην καρτέλα Αγορές/Shopping
  • Στη δεξιά πλευρά της σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
  • Σαν διαφήμιση ή οργανικά πάνω από το πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης της Google
  • Σε ιστοσελίδες συνεργατών Αναζήτησης της Google, αν η καμπάνια έχει τις ανάλογες ρυθμίσεις
  • Στο Δίκτυο προβολής Google που περιλαμβάνει το YouTube, το Gmail και το Google Discover

Τα Shopping Ads εμφανίζονται ταυτόχρονα με τα Search Ads στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, διευκολύνοντας την εμπειρία του χρήστη που βρίσκει ευκολότερα αυτό που ψάχνει και συγκρίνει με μια ματιά ανάμεσα σε πολλαπλές επιλογές.

Οι Google Search καμπάνιες θα σας βοηθήσουν ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να μάθουν την επιχείρησή σας. Τα Shopping Ads ωστόσο θα αυξήσουν άμεσα τις πωλήσεις σας. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική marketing περιλαμβάνει και τους δύο τρόπους προβολής για μέγιστα αποτελέσματα.